Links για παιδιά

www.tzivos-hashem.org - διεθνές δίκτυο για εβραιόπουλα, με ιστορίες, νέα και μηνύματα από την Τορά. Δυνατότητα εγγραφής στο περιοδικό των παιδιών.

www.torahtots.com - Κατανοητές πληροφορίες, παιχνίδια, σελίδες για ζωγραφική  Εβραϊκών θεμάτων: γιορτές, εβδομαδιαίες περικοπές της Τορά και πολλά άλλα.

www.akhlah.com - Εβραϊκό δίκτυο εκμάθησης του Εβραϊκού αλφαβήτου,της ιστορίας των Εβραίων ηρώων, του Ισραήλ και των σημαντικότερων πόλεων, με χειροτεχνία, ερωτηματολόγια και Quiz κάρτες.

www.j.co.il - Κλιπάρτ, σελίδες για ζωγραφική, διάφορα παιχνίδια, τραγούδια, λεξικό... Εβραϊκή ψυχαγωγία.  

Εβραϊκά Links

www.jewfaq.org - Μια πληθώρα άρθρων σχετικά με τις αντιλήψεις, τους ανθρώπους, τους τόπους, τα σύμβολα, τη γλώσσα, τις Γραφές, τις γιορτές, τα ήθη και τα έθιμα του Εβραϊσμού. Τρία επίπεδα δυσκολίας. Γλώσσα: Αγγλικά.

www.jewishencyclopedia.com - Δωρεάν Εβραϊκή εγκυκλοπαίδεια στο διαδίκτυο

www.meaningfullife.com - Ιστοσελίδα του Ραββίνου Σιμόν Γιάκομπσον, συγγραφέα του μπεστ-σέλερ βιβλίου "Towards a meaningful life", με υλικό που εξάπτει το ενδιαφέρον. Γλώσσα: Αγγλικά.

http://www.inner.org  - Μια πύλη στη Σοφία της Καμπάλα που προσφέρει μια σύγχρονη παρουσίαση κλασικών θεμάτων της Εβραϊκής Μυστικιστικής Σκέψης.

www.sefarad.org - Το site του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σεφαραδί, σε τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Λαντίνο. Πληροφορίες για τις εκδόσεις του, τις  κοινότητες Σεφαραδί του Ισραήλ και της Διασποράς. Η απόλυτη είσοδος στον κόσμο των Σεφαραντίμ, στο Διαδίκτυο.

http://www.bitsela.com/freeart.htm - Μια επιλογή των δωμρεάν Εβραϊκών κλιπαρτ και η δυνατότητα να αγοράσετε περισσότερα. Περιλαμβάνεται επίσης κατάλογος χρήσιμων συνδέσεων με περισσότερα Εβραϊκά κλιπαρτ.

Israel links : Σύνδεση με το Ισραήλ

www.goisrael.com - Το site του Ισραηλινού Υπουργείου Τουρισμού σας παρέχει οτιδήποτε χρειαστείτε για το σχεδιασμό του ταξιδιού σας ή απλώς πληροφορίες για τα τουριστικά μέρη του Ισραήλ.

www.mfa.gov.il - Το site του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών σας παρέχει πλήθος πληροφοριών για την πολιτική, τις επιστήμες, την οικονομία, την ιστορία και τον πολιτισμό του Ισραήλ.

http://athens.mfa.gov.il/mfm/web/main/missionhome.asp?MissionID=35 - Το site της Ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα - πληροφορίες στα Ελληνικά.

www.ynetnews.com   -Τα Ισραηλινά νέα στα Αγγλικά

www.honestreporting.com - οργάνωση επιτήρησης των ΜΜΕ που ασκεί λεπτομερείς ελέγχους για αντι-Ισραηλινές προκαταλήψεις. Υπάρχουν πολύ καλές πληροφορίες και βίντεο για τη διαμάχη στη Μέση Ανατολή που δεν βρίσκονται συνήθως στα κυρίαρχα ΜΜΕ. www.backspin.typepad.com είναι το blog τους.

www.camera.org - Το Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America (Η Επιτροπή Εγκυρότητας Ρεπορτάζ των Αμερικανικών ΜΜΕ για τη Μέση Ανατολή) είναι άλλη μία οργάνωση επιτήρησης των ΜΜΕ. Διορθώνει τα ανακριβή και διαστρεβλωμένα γεγονότα σχετικά με το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή.

Holocaust links: Συνδέσεις για το Oλοκαύτωμα

http://www.yadvashem.org/wps/portal/IY_HON_Welcome - Το site του Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ αποτελεί την πιο έγκυρη καταγραφή πληροφοριών για το Ολοκαύτωμα. Περιλαμβάνει άρθρα, αντικείμενα και επιστολές της εποχής, έγγραφα και μαρτυρίες, ενώ η βάση δεδομένων των θυμάτων της Σσοά, επιτρέπει την εξεύρεση των ονομάτων και της καταγωγής, των μισών περίπου από τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

http://www.ushmm.org/- το site του United States Holocaust Memorial Museum. Εγκυκλοπαίδεια πολυμέσων της Σσοά, με 300 άρθρα εμπλουτισμένα με φωτογραφικό υλικό, βίντεο και κάρτες, εκθέματα του μουσείου Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον. Στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

http://www.english.uiuc.edu/maps/holocaust/map.htm - Εκτίμηση του αριθμού των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σε κάθε χώρα.

http://www.vhf.org/testimonyviewer/TV-Main.htm - Το Ίδρυμα Σσοά μαγνητοσκόπησε μαρτυρίες χιλιάδων επιζώντων σε όλο τον κόσμο και προτείνει  αποσπάσματα ταξινομημένα ανά θέμα.

 http://lowellmilken.com/Lowell-milken-education-reform/lowell-milken-center/  Honoring unknown Holocaust heroes

Greece links: Ελληνικές συνδέσεις

www.kis.gr -  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος. Information and Links to different communities and organizations, including ENE.

www.athjcom.gr - Κοινότητα Αθηνών 

www.jct.gr -Κοινότητα Θεσσαλονίκης

www.jewishmuseum.gr -Εβραίκό Μουσείο Αθηνών

www.jmth.gr - Εβραϊκό μουσείο Θεσσαλονίκης

www.etz-hayyim-hania.org - Συναγωγή Χανίων, Κρήτη

www.rhodesjewishmuseum.org - Εβραϊκό Μουσείο Ρόδου

http://www.romaniotelegacy.org - "Before the Flame Goes Out":
A Document of the Romaniote Jews of Ioannina and New York -A photo essay and documentary film by Vincent Giordano

http://www.kkjsm.org - Site of the Romaniote Synagogue and Museum of the Jews of Ioanina in Manhattan, New York.