ΨΑΡΙ ΚΑΤΑΛΑΝ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ψάρι φέτα
1 κούπα ματσά ψιλοκομμένη
1 κούπα καρύδια
1 κούπα λάδι
2 κούπες νερό
μαϊντανό, λίγο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε το ψάρι και το αφήνουμε. Μέσα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το ξύδι μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ματσά, τα καρύδια κοπανισμένα και το μαϊντανό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να γίνει ένας χυλός. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε μέσα στο χυλό το τηγανισμένο ψάρι. Σερβίρεται κρύο.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου