ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΑΤΣΟΤ

ΥΛΙΚΑ

8 Ματσότ
1 ποτήρι κρασί γλυκό
200 γραμ. σοκολάτα υγείας
½ ποτήρι γάλα
2 κουταλιές κακάο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι νες καφέ
200 γραμ. μαργαρίνη
3 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ραντίζουμε τις ματσότ με το κρασί. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και το νες καφέ. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνυ μα το λικέρ. Στρώνουμε τις τέσσερις ματσότ, τη μια πάνω στην άλλη, με το μίγμα της σοκολάτας ανάμεσα και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Τα κόβουμε ύστερα σε τετραγωνάκια και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια φρου-φρου.

Άλλος τρόπος που γίνεται το γλυκό: Τρίβουμε τις ματσότ, τις ραντίζουμε με το κρασί και τις ανακατεύουμε καλά με το μίγμα σοκολάτας που ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο. Κάνουμε ένα ρολό, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτό και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.

Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου