ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
ΥΛΙΚΑ
1 μήλο μεγάλο
6 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
250 γραμ καρύδια κομμένα
50 γραμ. σοκολάτα τριμμένη
1 κουταλιά νες καφέ
2 κουταλιές ματσά ψιλοκομμένη
λίγη κανέλα
Κόβουμε το μήλο σε κομματάκια και το βράζουμε για πέντε λεπτά με λίγο νερό. Κτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα καρύδια με την κανέλλα, τον καφέ, τη σοκολάτα, το μήλο και τη ματσά, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι.
Σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το χυλό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου