Όλα όσα θέλουμε είναι αγάπη και ένα μοντέλο αεροπλάνου

Ερώτηση:

Πώς θα το καταλάβω όταν συναντήσω την κατάλληλη σύντροφο για μένα; Οι φίλοι μου λένε πως το κυριότερο είναι ο έρωτας και όλα τα άλλα ακολουθούν. Να τους πιστέψω;

 

Απάντηση:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε στη ζωή σας για να επιλέξετε τον κατάλληλο σύντροφο, μπορείτε να τα μάθετε από το μοντελισμό αεροπλάνων.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος στην κατασκευή ενός μοντέλου αεροπλάνου είναι να ξεκινήσουμε βάζοντας κόλλα σε όλα τα μέρη του. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κομφούζιο. Λάθος κομμάτια κολλάνε μεταξύ τους, τα φτερά βρίσκονται κολλημένα στο έδαφος και τα παράθυρα επάνω στα δάχτυλά μας. Άρα η χρήση της κόλλας από πολύ νωρίς, περιπλέκει τα πράγματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ένα μοντέλο αεροπλάνου είναι πρώτα να οργανώσουμε τα κομμάτια. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως τα έχουμε όλα και δε λείπει κανένα, προτού ξεκινήσουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε σιγά – σιγά την κόλλα και ενώνουμε τα κομμάτια ένα – ένα, μέχρι που αρχίζουν και παίρνουν σχήμα.

Είναι πιθανόν τα κομμάτια να μην ταιριάζουν απόλυτα στην αρχή. Ίσως χρειαστεί να λειάνουμε κάποιες απότομες άκρες ή να λυγίσουμε μερικά κομμάτια για να πάρουν καλύτερο σχήμα προτού τα εφαρμόσουμε. Μικρότερες ατέλειες μπορούν να παραβλεφθούν – με λίγη κόλλα διορθώνονται. Λίγη δουλειά ακόμα και τα συνδέουμε όλα μαζί.

Αν ωστόσο ανακαλύψουμε πως λείπουν κομμάτια ή πως δεν ταιριάζουν, τότε δεν έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε αεροπλάνο. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόλλα για να ενώσουμε κακο-συνταιριασμένα κομμάτια και φυσικά δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε αυτά που λείπουν. Καλύτερα να επιστρέψουμε στο μαγαζί και να πάρουμε ένα κουτί με τα σωστά.

Η σχέση σας είναι σαν το μοντέλο αεροπλάνου. Εσύ και η σύντροφός σας είστε τα κομμάτια και η αγάπη είναι η κόλλα που τα ενώνει. Χωρίς τη δύναμή της, δεν θα μπορούσαν ποτέ δύο άνθρωποι να γίνουν ένα. Η δύναμη αυτή, όμως είναι τυφλή. Πρέπει να απλώνεται προσεκτικά γιατί θα μπορούσε να κολλήσει τα πάντα. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να αγαπήσουμε κάποιον που απλά δεν είναι για μας.