Η Χαμπάντ της Ελλάδας ανήκει στο παγκόσμιο κίνημα της Χαμπάντ – Λουμπάβιτς το οποίο είναι αφιερωμένο στην πνευματική και φυσική ευημερία των απανταχού Εβραίων, υπό την ηγεσία του Ράμπι από το Λουμπάβιτς, Ράμπι Μενάχεμ Σσνέερσον.

 

Μετά από περισότερα από 30 χρόνια συνεργασίας με τις Εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα, η Χαμπάντ ίδρυσε το μόνιμο κέντρο της στην Αθήνα την `Ανοιξη του 2001, τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Ραββίνος Μέντελ Χέντελ και η σύζυγός του Νεχάμα .

 

Η Χαμπάντ της Αθήνας προσφέρει ευρεία γκάμα τάξεων και προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα της Εβραϊκής γνώσης. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται ομάδες Συζητήσεων για τα Σύγχρονα Εβραϊκά Θέματα, Ομάδες Εβδομαδιαίας Μελέτης του Ταλμούδ και της Τορά, Τάξεις Εβραϊκής Φιλοσοφίας και Μυστικισμού, Ειδικά Προγράμματα για τις Γιορτές, έκδοση υλικού για τον Εβραϊσμό στα Ελληνικά, Εβραϊκή Υπηρεσία E-mail και Ιστοσελίδα, Γεύματα για το Σσαμπάτ και βοήθεια στους Τουρίστες.

 

Πρωταρχικός μας στόχος είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων των Ελλήνων Εβραίων: κανένας από εμάς δεν θα πρέπει να στερείται τις ηθικές αξίες και τις πλούσιες παραδόσεις που προσφέρει ο Ιουδαϊσμός.

 

`Εχουμε υποχρέωση για την Εβραϊκή συνέχεια.

Καθήκον μας είναι να κάνουμε τον Ιουδαϊσμό πιο προσιτό σε όλους μας.

 

Στη Χαμπάντ θα βρείτε μια ατμόσφαιρα ζεστή, ψυχαγωγική, χωρίς κριτική.

Μαζί μας θα ανακαλύψετε ότι ο Ιουδαϊσμός έχει πολλά να διδάξει στο σύχγρονο Εβραίο.

 

Περισσότερα για το "τι πιστεύουμε" - Η αποστολή μας