Printed fromChabad.gr
ב"ה

Blog – It’s all Greek to me! (ελληνικά)

Η ζωή στην Ελλάδα με Εβραϊκό καπρίτσιο

Γάμος αλλά... ελληνικά! (και Κασσέρ)

Βρισκόμαστε στη μέση των προετοιμασιών για το Ροσς Ασσανά (κατασκευή Σσοφάρ με τα παιδιά, τραπέζι για την κοινότητα, καλλιτεχνικό ημερολόγιο…) θέλω όμως να σας πως για το τελευταίο μεγάλο πρότζεκτ που  έγινε τον Ιούλιο: την οργάνωση ενός ολοκληρωτικά κασσέρ γάμου που συμπεριλαμβάνει Χένε πάρτι, ένα ολόκληρο Σσαμπάτ και, φυσικά, το τραπέζι του γάμου.
Οι γονείς της νύφης είναι από τη Γαλλία αλλά ζουν στην Ελλάδα, τα τελευταία τριάντα χρόνια. Η νύφη λοιπόν έχει μεγαλώσει εδώ και πάντα ονειρευόταν να παντρευτεί σε ετούτη την όμορφη χώρα. Ένα μικρό προβληματάκι: Πώς να το κάνουμε Κασσέρ; Επειδή εδώ δεν υπάρχει αίθουσα κασσέρ για τέτοιες περιπτώσεις, ούτε μια υπηρεσία κέτερινγκ κασσέρ, για τέτοιου μεγέθους εκδηλώσεις. (Εμείς τροφοδοτούμε μικρότερα γκρουπς και όταν πρόκειται για μεγάλα εορταστικά γεύματα, συνεργαζόμαστε με το ξενοδοχείο Νοβοτέλ όπου μετατρέπουμε την κουζίνα του σε κασσέρ).
Τελικά αρχίσαμε διαπραγματεύσεις με διάφορες αίθουσες και με  διάφορους banquetmanagers ώσπου βρέθηκε μια λύση: Το Χένε πάρτι θα γινόταν στο Island, ένα διάσημο μέρος νότια της Αθήνας και εμείς θα επεβλέπαμε τις ετοιμασίες των φαγητών σε Intercatering, το συνήθη συνεταίρο τους, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής της κουζίνας σε κασσέρ και την προμήθειά τους με όλα τα κασσέρ υλικά. Παρόμοιος διακανονισμός έγινε με την αίθουσα του γάμου, ViveMarCoast, επίσης δίπλα στη θάλασσα. Όσο για τα επιδόρπια και τα γλυκά, αυτά θα ετοιμάζονταν στο Ξενοδοχείο Σοφιτέλ. Τα γεύματα του Σσαμπάτ θα ετοίμαζε η δική μας υπηρεσία κέτερινγκ που θα τα σέρβιρε στο Ξενοδοχείο Margie, επίσης νότια της Αθήνας. Ακούγεταιπερίπλοκο;
Είχαμε αμέτρητα μήτινγκς και στείλαμε και λάβαμε άπειρα emails και τα τηλεφωνήματα έδιναν και παίρνανε για να οργανώσουμε όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες και να συγχρονίσουμε την άφιξη των προϊόντων Κασσέρ. Ο κύριος όγκος ήρθε από τη Γαλλία και το Ισραήλ, αλλά μερικά προϊόντα κατέφθασαν από τις ΗΠΑ και άλλα αγοράστηκαν κατευθείαν από Ελληνικά εργοστάσια που προχώρησαν σε  ειδικές κασσέρ παραγωγές.  
Έπρεπε να εξηγήσουμε όλους τους κανόνες του κασσέρ και τους περιορισμούς σε διάφορους σεφ, μάγειρες και σερβιτόρους – γιατί για τους περισσότερους ήταν κάτι καινούργιο και εκπληκτικό. Ήταν όμως όλοι αξιοθαύμαστα συνεργάσιμοι και με κατανόηση!
Οι ώρες εργασίας ήταν πάρα πολλές (τα ζαχαροπλαστεία έκαναν βραδινή βάρδια, για παράδειγμα), αλλά το αποτέλεσμα ήταν η ανταμοιβή: 4 μέρες εορτασμών όπου το νόστιμο και εκλεκτό φαγητό συνδυάστηκε με παραδεισένιο ντεκόρ, ανεβάζοντας την ήδη χαρούμενη ατμόσφαιρα, με όλους τους καλεσμένους από τη Γαλλία, το Μαρόκο, το Ισραήλ, την Ελλάδα (και ίσως και αλλού) να τραγουδούν, να χορεύουν και να διασκεδάζουν….
Δύσκολο να περιγράψω την πιο μαγική στιγμή….. Τα Μαροκινά τραγούδια κατά τη διάρκεια του Χένα, με τη νύφη να φορά το παραδοσιακό, βελούδινο κόκκινο φόρεμα της προ-γιαγιάς της; Τα ζωντανά τραγούδια και οι χοροί κατά το δείπνο του Σσαμπάτ; Ίσως την τελετή στη Χουπά, με φόντο το ηλιοβασίλεμα; Αποφασίστε εσείς από τις φωτογραφίες. :)
Τώρα πια, ξέρουμε: ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε γάμο Κάσσερ και στην Έλλαδα!

wedding bitton 047.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wedding bitton 129.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3274.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3272.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3279.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wedding bitton 233.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Looking for older posts? See the sidebar for the Archive.
WhatsApp