Τόσα πολλά επιτεύγματα σε 60 χρόνια για να είμαστε περήφανοι...
Ελπίζω τα επόμενα 60 χρόνια να φέρουν πραγματική ειρήνη στο Ισραήλ και να του επιτρέψουν να προοδεύσει ακόμα περισσότερο, τόσο υλικά όσο και πνευματικά!
Σας προσκαλώ σε μια επίσκεψη στο Ισραήλ , με λίγη γεύση από εκεί...
Συνταγή για φαλάφελ (ευχαριστώ τον Γκάμπι Λεβί, από την πρεσβεία):
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 φλυτζάνι ρεβίθια ξερά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κίμινο
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάλτε ρεβίθια ξερά σε μπολ και σκεπάστε τα με νερό. Αφήστε τα έτσι όλη τη νύχτα.
Αφού χύσετε το νερό, ανακατέψτε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το κίμινο, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
Λιώστε τα ρεβύθια αναμιγνύοντας καλά με τα υπόλοιπα συστατικά. Μπορείτε επίσης να αλέσετε τα υλικά σε μίξερ. Το μίγμα πρέπει να είναι παχύρρευστο.
Πλάστε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια. Πατήστε τα ελαφρά από πάνω.
Τηγανίστε τα σε 5 εκατοστά λάδι μέχρι να ροδίσουν (5-7 λεπτά).
Σερβίρονται ζεστά.
Τα κόλπα του Γκάμπι:
Αφήστε το μίγμα να κάτσει για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Προσθέστε το μπέικιν, ½ ώρα πριν το τηγάνισμα.
Συμβουλή της Νεχάμα: μην τρώτε ΠΟΤΕ φαλάφελ σε ραντεβού γιατί δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να τα φάει κανείς ... ;-) Καλή όρεξη!
Τάσος wrote...
Η ιστορική πορεία αυτά τα 60 χρόνια αποδεικνύει ότι όντως το Ισραήλ προστατεύει ο Θ_ός. Μακάρι να είχα γεννηθεί Εβραίος.
Να είστε πάντα καλά
Αμ Γισραέλ Χάι!