Εδώ θα βρείτε τις 53 Παρασσιότ (Περικοπές), χωρισμένες σε βιβλία. Κάθε link περιλαμβάνει μια σύντομη περίληψη της κάθε Παρασσά, απόψεις και σχόλια καθώς και ερωτήσεις για προβληματισμό και συζήτηση. Για να διαβάσετε μια (πολύ) συντομη περίληψη όλων των Παρασσιότ, click here.


Γένεσις


Έξοδος


Λεβιτικό

 
Αριθμοί


Δευτερονόμιο

Μπερεσσίτ

Νόαχ

Λεχ Λέχα

Βαγιερά

Χαγιέ Σαρά

Τολντότ

Βαγιετσέ

Βαγισσλάχ

Βαγιεσσέβ

Μικέτς

Βαγιγκάσς

Βαγιεχί

Σσεμότ

Βαέρα

Μπο

Μπεσσαλάχ

Γιτρό

Μισσπατίμ

Τερουμά

Τετσαβέ

Κι τισά

Βαγιακέλ

Πεκουδέ

 

Βαγικρά

Τσαβ

Σσεμινί

Ταζριά

Μετσορά

Αχαρέ

Κεδοσσίμ

‘Εμορ

Μπεάρ

Μπεχουκοτάι

Μπαμιντμπάρ

Νασό

Μπεααλοτχά

Σσλάχ

Κοράχ

Χουκάτ

Μπαλάκ

Πινχάς

Ματότ

Μασεί

Ντεβαρίμ

Βαετχανάν

Εκέβ

Ρεέ

Σσοφτίμ

Κι τετσέ

Κι ταβό

Νιτσαβίμ

Βαγιελέχ

Ααζινού

Β'ζότ Αμπραχά

 


 ΓΕΝΕΣΙΣ / Ρίζες
Το τεύχος αυτό αναφέρεται στην αρχή του κόσμου. Θα συναντήσουμε επίσης, ανθρώπους τα ονόματα των οποίων είναι πασίγνωστα, όπως Αδάμ, Εύα, Νώε, Αβραάμ, Σάρα, Ισαάκ, Ρεβέκκα, Ιακώβ, Ραχήλ, Λεία και Ιωσήφ. ΈΞΟΔΟΣ / Η γέννηση ενός έθνους
Σε αυτό το σημείο θα διαβάσουμε για την Έξοδο από την Αίγυπτο, τις 10 εντολές και το χρυσό μοσχάρι, καθώς και για τον Μωϋσή, τον Φαραώ, την καιόμενη βάτο, το ραβδί που γίνεται φίδι και την πληγή των χιλίων βατράχων.


 ΛΕΒΙΤΙΚΟΣ/Τροφή και φροντίδα για την ψυχή
Εδώ θα μιλήσουμε για μια λέξη που δεν πολυχρησιμοποιείται πια: «ιερότητα». Θα μάθουμε για την ιερότητα των ανθρώπων, των εκπροσώπων του Θ-ού, του σώματος, ακόμα και για την ιερότητα του χρόνου.


 ΑΡΙΘΜΟΙ/Ταξιδεύοντας προς τη Γη της Επαγγελίας
Οι Ισραηλίτες αντιμετώπισαν κάθε είδους προβλήματα στο ταξίδι τους προς τη Γη της Επαγγελίας και στο τεύχος αυτό θα διαβάσουμε για τις αρρώστειες, τις εξεγέρσεις και τους πολέμους. Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί ένα ταξίδι που θα έπρεπε να κρατήσει δυο μήνες, διήρκεσε 40 χρόνια, αυτό είναι το κατάλληλο ανάγνωσμα για σας. ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ/Λίγα λόγια πριν σας αφήσουμε
Ένα μήνα πριν πεθάνει, ο Μωϋσής άρχισε να αποχαιρετά το λαό και να του λέει ότι ήθελε να θυμούνται μετά το θάνατό του. Φανταστείτε το, σαν μια τελετή αποφοίτησης ή σαν τελευταία επιθυμία.