ΑΒΓΑ ΧΑΜΙΝΑΔΟΣ
ΥΛΙΚΑ
15-20 αβγά
Φλούδια από κρεμμύδια
½ κούπα λάδι
Αλάτι και πιπέρι
2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα στρώνουμε κρεμμυδότσουφλα και βάζουμε όσα αβγά θέλουμε να βράσουμε, τοποθετώντας ανάμεσα και σκεπάζοντας από πάνω με άλλα φλούδια από κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό, ώστε να σκεπαστούν μέχρι επάνω.
Τα αβγά δεν πρέπει να είναι κρύα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για να μην σπάσουν.
Αφού βράσουν για μια ώρα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε για δυο ώρες μέσα στην κατσαρόλα και ύστερα τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε και τα τοποθετούμε σε μπολ.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου