ΧΑΡΟΣΕΤ 

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ. μαύρη σταφίδα
2 κουταλιές αμύγδαλα
2 κουταλιές καρύδια
2 κουταλιές φουντούκια
5 χουρμάδες
1 πορτοκάλι ολόκληρο με το φλούδι
3 μήλα φιρίκια
2 σύκα
2 δαμάσκηνα
Το χυμό από δύο πορτοκάλια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε ή αλέθουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, να γίνουν ένας πολτός σφιχτός.

Ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια, το ανακατεύουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για το Σέδερ του Πέσαχ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κρασί.

Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου