ΚΡΕΑΣ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΤΡΟΝΤΣΙΚΟΣ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ)

 ΥΛΙΚΑ

1 και ½ κιλό αρνάκι
1 κιλό σπανάκι με μεγάλα φύλλα
Μισό ματσάκι άνηθο
2-3 κρεμμύδια φρέσκα
1 λεμόνι
¾ της κούπας λάδι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε τρυπητό για μια ώρα. Το πλένουμε ξανά και από κάθε μερίδα, κόβουμε μερικά μικρότερα κομμάτια ψαχνό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το λάδι για να σοταριστεί, χωρίς τα μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι. Κρατάμε μερικά φύλλα ολόκληρα. Βάζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα τα κοτσάνια από το σπανάκι και με τα φύλλα τυλίγουμε τα μικρά κομμάτια κρέας. Τα στρώνουμε πάνω από το σπανάκι μαζί με τις μερίδες που έχουμε σοτάρει. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμη λάδι, αν θέλουμε. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσει καλά το κρέας. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.

Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου