ΑΡΜΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι άνηθο
2 κουταλιές καρύδια τριμμένα
2 κουταλιές ματσά ψιλοκομμένη
1 κούπα λάδι
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τη συκωταριά, ζεματάμε το πλεμόνι και ψήνουμε ελαφρά το συκώτι και τα υπόλοιπα εντόσθια. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα φρέσκα και ξερά κρεμμύδια, να σοταριστούν. Ρίχνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό για να βράσουν. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη ματσά. Το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα και όταν μείνει στο λάδι του το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου