ΑΡΝΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 και ½ κιλό αρνάκι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 και ½ λεμόνι το χυμό
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να μείνει για μια ώρα. Το πλένουμε πάλι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι για να σοταριστεί. Το γυρίζουμε για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, σκαπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα. Όταν το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Το βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να μείνει στο λάδι του και το σερβίσουμε με αρακά, αγγινάρες ή πατάτες.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου