ΚΟΥΑΡΤΙΚΟ

 ΥΛΙΚΑ

1 μπουτάκι από αρνί
1 κρεμμύδι ξερό
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 και ½ ποτήρι λάδι
5-6 αβγά
αλάτι, πιπέρι, ματσά 

Μαγειρεύουμε το μπουτάκι με το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Ξεψαχνίζουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε στο ζωμό του αρνιού ένα ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι νερό και αλάτι αν χρειαστεί. Βουτάμε τις ματσότ ολόκληρες στο ζωμό και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Βάζουμε το μισό κρέας, δεύτερη στρώση από ματσότ, ξανά κρέας και πάλι ματσότ. Στο τέλος χτυπάμε τα αβγά με το μισό ποτήρι λάδι και περιχύνουμε το κουαρτίκο, αφού το χαράξουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου