ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΤΣΟΤ
ΥΛΙΚΑ
10 ματσότ ολόκληρες
2 κούπες τυρί φέτα τριμμένο
4 αβγά
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρέχουμε προσεκτικά τις ματσότ και τις χωρίζουμε στα δύο, να γίνουν 20 κομμάτια. Προσθέτουμε τα δύο αβγά στο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση του τυριού σε κάθε άκρη από τη ματσά και διπλώνουμε την άλλη άκρη ώστε να κλείσει σε σχήμα από τυροπιτάκι ή τα τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολά.
Κτυπάμε τα άλλα δύο αβγά με λίγο λάδι, βουτάμε μέσα τα τυροπιτάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τρώγονται ζεστά.
Οι συνταγές είναι από το βιβλίο, «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ», από τις κυρίες της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου