Αχαρόν σελ Πέσαχ - Η όγδοη ημέρα του Πέσαχ

Η όγδοη ημέρα του Πέσαχ συνδέεται παραδοσιακά με την ασίγαστη ελπίδα μας
για τον ερχομό της Απολύτρωσης. Η Αφταρά (η περικοπή από το Βιβλίο των  Προφητών που διαβάζεται στην Συναγωγή), αναφέρεται στις ονομαστές προφητείες του Ησαία, σχετικά με την έλευση του Μεσσία. Την Μεσσιανική εποχή « ο λύκος θα ζει αρμονικά πλάι  στον αμνό, η λεοπάρδαλης θα ξαπλώνει
ημερεμένη πλάι στο παιδί… το κακό και ο χαλασμός δεν θα υπάρχουν πια…μιας και η Γνώση του Θεού θα πλημμυρίσει τη γη, όπως τα ύδατα σκεπάζουν τη θάλασσα.» (Ησαίας 11:6).
Ο Μπάαλ Σεμ Τοβ, ο ιδρυτής του Χασσιδισμού, καθιέρωσε το έθιμο να τρώμε ένα ιδιαίτερο γεύμα το απόγευμα της Τελευταίας Ημέρας του Πέσαχ (Αχαρόν σελ Πέσαχ). Ένα γεύμα με Ματσά και κρασί, που ονομάζεται «το Συμπόσιο του Μεσσία»και σκοπό έχει να ενδυναμώσει την πίστη μας στην επικείμενη  τελική Απολύτρωση.
Η Τελευταία Ημέρα της γιορτής του Πέσαχ, της «Γιορτής της Απελευθέρωσης μας», δίνει την μοναδική  ευκαιρία στους ευσεβείς πιστούς να αναπέμψουν μια υπέροχη δέηση ελπίδας  για τον τελειωμό ετούτης της εξορίας και την έλευση του Μεσσία.

Η ιστορία του Πέσαχ * Το Πέσαχ στις μέρες μας * Προετοιμασίες για το Πέσαχ * Ο εορτασμός του Σέντερ * Σσβιί Σσελ Πέσαχ- Η Έβδομη Ημέρα του Πέσαχ * Αχαρόν σσελ Πέσαχ - Η όγδοη ημέρα του Πέσαχ * Βαθύτερα Νοήματα