Ο Ραββίνος Μέντελ Χέντελ μεγάλωσε και σπούδασε στο Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Χειροτονήθηκε Ραββίνος το 1995 από το Ραββινικό Ινστιτούτο Γιεσσιβά Τομχέι Τμιμίμ του Μόντρεαλ. `Εχει μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα  τα οποία πραγματοποίησε σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ο Ραββίνος Χέντελ έζησε δύο χρόνια στην πρώην Σοβιετική `Ενωση, όπου αναλάμβανε την οργάνωση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, πραγματοποιούσε επισκέψεις σε απομακρυσμένες κοινότητες προκειμένου να τους μεταφέρει πνευματική, υλική και ανθρωπιστική βοήθεια.

 

Πραγματοποίησε, επίσης, πιο σύντομες αποστολές στην Κούβα, Αργεντινή, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες φέρνοντας τη θέρμη του Ιουδαϊσμού σε πολλές διαφορετικές Εβραϊκές Κοινότητες.

 

Η σύζυγός του Νεχάμα μεγάλωσε στο Παρίσι. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Μιχλαλά Λαμορότ Μπεθ Χανά του Σαφέδ στο Ισραήλ, το 1998. Εργάστηκε στον εκπαιδευτικό τομέα στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου δίδασκε και αναλάμβανε την οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, ήταν υπεύθυνη καλοκαιρινών κατασκηνώσεων στη Γαλλία και στην Ελβετία.

 

Τώρα ζουν στην Αθήνα με τα δυο τους παιδιά, Χάνα και Αριέ, όπου έχουν αναπτύξει πολλά προγράμματα και δραστηριότητες για τις Εβραϊκές Κοινότητες στην Ελλάδα. Πολλοί τουρίστες όσο και ντόπιοι έχουν επισκεφτεί το σπίτι τους για τα γεύματα του Σαββάτου, βρίσκοντας πάντα μία ζεστή ατμόσφαιρα να τους καλωσορίζει.