Πού είναι η γυναίκα των ονείρων μου;

 Aaron Mos

Ερώτηση:

Κοντεύω στα σαράντα και είμαι ακόμα ανύπαντρος. Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες, αλλά καμιά δεν είναι η κατάλληλλη για μένα. Ξέρω τι θα πείτε: πως είμαι πολύ ιδιότροπος, αλλά δεν μπορώ να καταλήξω σε κάτι όταν το θεωρώ μισό καλό. Πού είναι η γυναίκα των ονείρων μου;

Απάντηση:

Δεν καταλαβαίνω. Είσαι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και έχεις τόσα πολλά να δώσεις. Γιατί είσαι ακόμα μόνος;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος δεν μπορεί να βρει εύκολα σύντροφο. Πιστεύω όμως πως στην περίπτωσή σου, η απάντηση είναι απλή. Είσαι ήδη παντρεμένος. Δεν είσαι διαθέσιμος, διότι έχεις μακροχρόνια και στενή σχέση με μια φανταστική κυρία Τέλεια. Έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σου για την τέλεια γυναίκα και είσαι τόσο ερωτευμένος με αυτήν που δεν είσαι ανοιχτός σε καμία άλλη. Όσο σπουδαία και αν είναι κάποια κοπέλα, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του ονείρου σου.

Έχεις εγκλωβιστεί σε μια φυσαλίδα μαζί με τη φανταστική σου αγάπη και μένετε κλειστοί στον έξω κόσμο. Δεν έχεις γνωρίσει λοιπόν πολλές γυναίκες, μάλλον δεν έχεις γνωρίσει καμία. Δεν βλέπεις ποιες είναι, αλλά μάλλον ποιες δεν είναι – η φανταστική Κυρία Τέλεια.

Μια σχέση σημαίνει σύνδεση με κάποιον άλλο, κάποιον που δεν είναι εσύ. Δεν μπορείς να έχεις σχέση με ένα αποκύημα της φανατασίας σου ή με τη δική σου καρικατούρα ως το άλλο πρόσωπο. Πρέπει να απεγκλωβιστείς από τη φαντασία σου, να αποβάλλεις τις προκαταλήψεις σου και να ανοιχθείς πραγματικά σε κάποιον άλλο. Άσε τον εαυτό σου να νιώσει την έκπληξη. Αλλιώς η γυναίκα των ονείρων σου θα μείνει εκεί ακριβώς που είναι, στα όνειρά σου.

Λυπάμαι αν η απάντησή μου είναι κάπως σκληρή. Απλά θέλω να σκάσω τη φούσκα της φαντασίας σου γιατί εκεί έξω υπάρχει ένα αληθινό πρόσωπο που σε περιμένει να γνωριστείτε. Και το αξίζει. Κάνε το λοιπόν!