Το Καθημερινό Μας Ψωμί: Διαλογισμοί για να κερδίσουμε τα προς το ζειν

Του Τσβι Φρήμαν

Διαλογισμός Ι

Ο τόπος σας είναι η έρημη γη. Το ψωμί που τρώτε πέφτει από τον ουρανό. Το καλάθι με το οποίο το μαζεύετε είναι η διάθεση σας.

Αρπάξτε το καλάθι σας δυνατά και το μάννα σας δεν θα σταματά. Ανοίξτε το και κοιτάξτε στον ουρανό και το καλάθι σας θα είναι πάντα γεμάτο.

Διαλογισμός ΙΙ

Έχετε μπροστά σας το σημερινό σας γεύμα στο τραπέζι και κάθεστε και στενοχωριέστε για το τι θα γίνει αύριο και ισχυρίζεστε ότι «είστε απλά πρακτικοί». Αυτό δεν είναι να είμαστε πρακτικοί – αυτό είναι σύγχυση.

Μια καριέρα δεν δημιουργεί κάτι. Ό,τι λαμβάνετε προέρχεται από ψηλά, από ένα πνευματικό επίπεδο. Κάθε μέρα τρέφεστε κατευθείαν από το γεμάτο Του, ανοικτό και ξεχειλισμένο χέρι. Οτιδήποτε υπάρχει ανάμεσα,η δουλειά σας και οι λογαριασμοί και οι απαιτήσεις σας και η πελατεία και οι προοπτικές και οι επενδύσεις , δεν είναι όλα παρά ένα σύννεφο από μια διασύνδεση ανάμεσα στο χέρι Του που χορηγεί και στην ψυχή σας, μια διασύνδεση που δεν έχει πραγματική ουσία και την οποία Εκείνος λυγίζει και κάμπτει ιδιότροπα.

Αν είναι έτσι, αν Εκείνος σας ταίζει σήμερα και σας έχει ταίσει και σας έχει προμηθεύσει όλα όσα χρειάζεστε και με το παραπάνω αυτές τις μέρες, τι έννοιες θα μπορούσατε να έχετε για αύριο; Υπάρχει τότε κάτι που θα μπορούσε να σταθεί στον δρόμο Του; Θα μπορούσαν πιθανά να έχουν εξαντληθεί τα μέσα Του από τα οποία σας παρέχει;

Βγάλτε την εστίασή σας από τις μετρημένες διόδους με τις οποίες παίρνετε και κοιτάξτε στην Απέραντη Πηγή Χορήγησης. Η Πηγή δεν έχει έλλειψη από διόδους.

Διαλογισμός ΙΙΙ

Ο λόγος που έχετε μια δουλειά είναι να ξαναενώσετε όλα αυτά κομμάτια πίσω στον Πλάστη τους. Και ο δείκτης της επιτυχίας σας είναι η στάση σας.

Αν βλέπετε τον εαυτό σας σαν θύμα των περιστάσεων, των ανταγωνιστών, των αγορών και των τάσεων, ότι το ψωμί σας είναι στα χέρια της σάρκας και του αίματος...

...τότε ο κόσμος σας είναι ακόμα κάτι ξέχωρο από τον Θ-ό σας.

Αλλά αν έχετε την σιγουριά ότι Εκείνος είναι πάντα μαζί σας σε οτιδήποτε κάνετε κι ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να αλλάξει το πεπρωμένο σας είστε εσείς ο ίδιος μέσω των δικών σας πράξεων καλοσύνης σας...

...τότε η γη σας θα είναι δεμένη στον ουρανό κι αφού στον ουρανό δεν λείπει τίποτα, έτσι επίσης θα είναι και στην γη σας.

Διαλογισμός ΙV

Η κοινή αντίληψη για το πως δουλεύει το σύστημα είναι λανθασμένη. Βλέπουν τηνκαριέρα σαν « το να βγάζουν τα προς το ζειν». Μια καριέρα δεν κάνει τίποτα. Αυτό που δέχεστε παράγεται παραπάνω, σε μιά πνευματική σφαίρα. Η δουλειά σας είναι να φτιάξετε μιά δίοδο για να επιτρέψετε σε όλα αυτά να κυλήσουν μέσα στον υλικό κόσμο.

Διαλογισμός V

Κάθε επιχείρηση είναι η επιχείρηση ενός ράφτη. Να φτιάχνετε ρούχα για τις ευλογίες που έρχονται προς το μέρος σας.

Δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των ευλογιών βάζοντάς τες σε μεγαλύτερα ρούχα. Αντιθέτως θα μπορούσαν απλά να γλιστρήσουν μέσα από αυτά. Αλλά ούτε θάπρεπε να είναι τα ρούχα πολύ κοντά. Επειδή αυτός είναι ολόκληρος ο σκοπός: τα θαύματα και οι ευλογίες να μην έρχονται στον κόσμο γυμνα, αλλά να ντυθούν στον φυσικό κόσμο. Κι εμείς είμαστε οι ράφτες.