Και ο ιερέας θα γράψει αυτούς τους όρκους σε έναν κύλινδρο και θα τους σβήσει με πικρό νερό (5:23)

 Μεγάλο πράγμα  η ειρήνη! Για να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στον σύζυγο και στη σύζυγο, η Τορά προστάζει το όνομα του Θ-ού, που έχει γραφτεί με αγιότητα, να σβηστεί με νερό (το κείμενο του όρκου απευθύνεται στη «Σοτά» ‘μια γυναίκα που έχει παραστρατήσει’ και περιλαμβάνει το Θ-ϊκό όνομα).

(Ταλμούδ, Χουλίν 141 α)

Δεν θα φάει τίποτα που είναι φτιαγμένο από κρασί σταφυλιού, από τους σπόρους ως τη σάρκα (6:4)

Όταν ο Νώε πήγε να φυτέψει, ο Σατανάς στάθηκε εμπρός του και του είπε: «Τι φυτεύεις»; Και αυτός απάντησε: «Ένα αμπέλι». Τότε ο Σατανάς του είπε: «Ποια είναι η φύση του;». Και ο Νώε απάντησε: «Οι καρποί του έχουν γλύκα, νωποί ή ξεροί, και από αυτούς φτιάχνεται το κρασί που ευφραίνει την καρδιά». Τότε ο Σατανάς είπε στο Νώε: «Θέλεις να το φυτέψουμε μαζί, εγώ κι εσύ;». Και είπε ο Νώε: «Ναι».

Τι έκανε τότε ο Σατανάς; `Εφερε ένα αρνί και το έσφαξε πάνω από το αμπέλι. Μετά έφερε ένα λιοντάρι και το έσφαξε και αυτό. Μετά έφερε μια μαϊμού και την έσφαξε πάνω από το αμπέλι και ένα χοίρο που είχε την ίδια τύχη. Πότισε έτσι το αμπέλι με το αίμα των ζώων αυτών. Μετά είπε στο Νώε: «`Όταν κάποιος πιει ένα ποτήρι κρασί, είναι σαν το αρνί, ήσυχος και αδύναμος. Όταν πιει δύο ποτήρια, γίνεται σαν λιοντάρι και αρχίζει να μιλά με αλαζονεία, λέγοντας, ‘ποιος συγκρίνεται μαζί μου!’. Μόλις πιει τρία ποτήρια γίνεται σαν τη μαϊμού, χοροπηδά, κάνει τρέλες και γκριμάτσες, χωρίς να ξέρει τι του γίνεται. Τέλος, όταν μεθύσει, γίνεται σαν το γουρούνι, βρωμίζει στη λάσπη και κυλιέται στην ακολασία.

(Μιντράσς Ταχνουμά)