Βαγικρά
Λευιτικόν 1:1 – 5:26
Ο Θεός κάλεσε τον Μωυσή από τη Σκηνή του Μαρτυρίου και του μεταβίβασε τους νόμους των Κορμπανότ, δηλαδή τις προσφορές ζώων και τροφίμων στο Ιερό. Αυτές περιελάμβαναν:
Την «ανερχόμενη προσφορά» (ολά) που ανυψωνόταν ολοκληρωτικά στο Θεό μέσω της φωτιάς επάνω στο Βωμό.
Πέντε διαφορετικές «προσφορές τροφίμων» (μινχά) τα οποία είχαν παρασκευαστεί με εξαιρετικό αλεύρι, ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.
Την «προσφορά ειρήνης» (σσελαμίμ), όπου το κρέας τρώγονταν από αυτόν που έφερνε την προσφορά, αφού ορισμένα μέρη καίγονταν στο βωμό, και άλλα δίνονταν στους Κοανίμ (ιερείς).
Τους διάφορους τύπους της «προσφοράς αμαρτίας» (χατάτ) που πραγματοποιούνταν για εξιλέωση από τα αμαρτήματα τα οποία διαπράττονταν κατά λάθος, από τον Αρχιερέα, ολόκληρη την κοινότητα, το βασιλιά ή τον απλό Εβραίο.
Την «προσφορά ανομίας» (ασσάμ) που δίνονταν από αυτόν που είχε οικειοποιηθεί τα αγαθά του Σκηνώματος, ή που είχε αμφιβολία για το αν παραβίασε μια θεϊκή απαγόρευση ή από κάποιον που είχε διαπράξει «προδοσία κατά του Θεού» με ψευδή όρκο για να εξαπατήσει έναν συνάνθρωπό του.
