Ο Δαυίδ πηγαίνει προς την Ιερουσαλήμ, όπου έχει αργήσει σε κάποιο μήτιγκ. Ψάχνει θέση να παρκάρει αλλά δε βρίσκει τίποτα. Απεγνωσμένος, στρέφει το βλέμμα του προς τον ουρανό και λέει: «Θ-έ, εάν μου βρεις μια θέση πάρκινγκ, υπόσχομαι να τρώω μόνο κασσέρ, να τηρώ το Σσαμπάτ και όλες τις γιορτές».
Τότε, ως εκ θαύματος, αδειάζει μπροστά του μια θέση. Κοιτά πάλι προς τον ουρανό και λέει: «Ξέχασέ το, μόλις βρήκα».

                                   ----------

Μπορώ να έχω μια πέννα;
Ένας άντρας ανέβηκε στην κορυφή ενός λόφου για να μιλήσει στο Θ-ό.
«Θ-έ, τι είναι για Σένα ένα εκατομμύριο χρόνια;»
Και ο Θ-ός είπε: «Ένα λεπτό».
«Θ-έ τι είναι για σένα ένα εκατομμύριο λίρες;»
Και ο Θ-ός είπε: «Μια πέννα».
«Θ-έ, μπορώ να έχω μια πέννα;»
Και ο Θ-ός είπε: «Φυσικά, σε ένα λεπτό!».

----------

Ο Θεός κάθεται στον ουρανό όταν εμφανίζεται ένας επιστήμονας και του λέει:
«Θεέ, δεν σε χρειαζόμαστε πια. Τελικά η επιστήμη βρήκε τρόπο να δημιουργήσει ζωή από το τίποτα. Με λίγα λόγια μπορούμε τώρα να κάνουμε, αυτό που έκανες εσύ στην αρχή».
«Αλήθεια; Για πες Μου!» απαντά ο Θεός.
«Λοιπόν, παίρνουμε καθαρό χώμα και του δίνουμε σχήμα όπως Εσύ, του εμφυσούμε ζωή, και έτοιμος ο άνθρωπος».
«Πολύ ενδιαφέρον, για δείξε Μου».
Ο επιστήμονας σκύβει τότε στο έδαφος και αρχίζει να σχηματίζει με χώμα, ένα ανθρώπινο σώμα .
«Όχι, όχι» λέει τότε ο Θεός  «βάλε το δικό σου χώμα».

                                   ----------

Ο Αλμπέρτος είχε φτάσει στα 105 και ξαφνικά σταμάτησε να πηγαίνει στη συναγωγή. Ο ραβίνος ανησύχησε με την απουσία του Αλμπέρτου μετά από τόσα χρόνια ανελλιπούς προσέλευσης και πήγε να δει τι συμβαίνει. Ο ραβίνος είδε ότι ήταν πολύ καλά και τον ρώτησε:
«Γιατί μετά από τόσα χρόνια, σταματήσαμε να σε βλέπουμε στη λειτουργία;»
Ο `Αρνολτ κοίταξε γύρω του και είπε χαμηλόφωνα:
«Θα σου πω Ραβίνε. `Όταν πήγα 90 περίμενα κάθε μέρα τον Θεό να με πάρει. `Ετσι πήγα 95 και μετά 100 και μετά 105. Κατάλαβα λοιπόν ότι ο Θεός είναι πολύ απασχολημένος και με ξέχασε. Είπα λοιπόν κι εγώ να μην του το ξαναθυμίσω».

                                   ----------

`Ενας άντρας πηγαίνει ένα πολύ ακριβό ύφασμα σε έναν ράφτη και του ζητά να του φτιάξει ένα παντελόνι. Μετά από μια εβδομάδα επιστρέφει αλλά το παντελόνι δεν είναι ακόμα έτοιμο. Το ίδιο και μετά από δύο εβδομάδες. Τελικά το παντελόνι είναι έτοιμο μετά από έξι εβδομάδες. Ο άντρας το δοκιμάζει και είναι πραγματικά τέλειο. `Οταν όμως έρχεται η ώρα να πληρώσει, ο άντρας δεν μπορεί να αντισταθεί και λέει στο ράφτη:
«Ξέρεις, ο Θεός σε έξι ημέρες έφτιαξε όλο τον κόσμο. Εσύ χρειάστηκες έξι εβδομάδες για να φτιάξεις μόνο ένα παντελόνι».
«Ναι» απαντά ο ράφτης, «αλλά κοίτα το παντελόνι και κοίτα και τον κόσμο»

                                   -----------

Από γκράφιτι στο μετρό:
«Ο Θεός πέθανε»
Νίτσε
«Ο Νίτσε πέθανε»
Θεός

                                   ----------

Ο διάβολος τηλεφωνεί στο Θεό:
Δ: "Δεν παίζουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ μας;"
Θ: "Γιατί όχι, αλλά δε βλέπω το λόγο. Αφού όλοι οι παιχταράδες είναι στον Παράδεισο!"
Δ: "Αλήθεια; Ο διαιτητής όμως πού είναι;"

                                   ----------

`Ενας ρεπόρτερ που έπαιρνε συνέντευξη από τον Ραβίνο Σέλιγκμαν επειδή ένας κεραυνός είχε χτυπήσει την οροφή της συναγωγής και την είχε καταστρέψει τελείως, τον ρώτησε:
 «Ραββίνε, ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν είδατε αυτήν την καταστροφή;»
 «Η πρώτη μου αντίδραση;» είπε ο Ραββίνος χαμογελώντας. «Ευχαρίστησα το Θεό που είχαμε κάνει ασφάλεια για θεομηνίες».

----------

 Δεν θα τα πάρεις μαζί σου!

Ο Ίζι ήταν ένας πολύ πλούσιος ετοιμοθάνατος. Ήταν πολύ λυπημένος γιατί είχε δουλέψει πολύ σκληρά για να αποκτήσει όλη αυτήν την περιουσία και τώρα ήθελε να την πάρει μαζί του στον παράδεισο. Έτσι άρχισε να προσεύχεται.
Ένας άγγελος άκουσε τις προσευχές του και του είπε: «Λυπάμαι, δεν μπορείς να πάρεις την περιουσία σου μαζί σου».
Ο Ίζι ικέτευσε τότε τον άγγελο να μιλήσει στο Θ-ό και να δει αν είναι δυνατόν να παραβιάσει τους νόμους. Ο άγγελος είπε ότι θα προσπαθούσε. Εν τω μεταξύ, ο Ίζι συνέχισε να προσεύχεται.
Όταν ο άγγελος ξαναεμφανίστηκε, πληροφόρησε τον Ίζι ότι ο Θ-ός αποφάσισε να του επιτρέψει να πάρει μαζί του μια βαλίτσα. Καταχαρούμενος, ο Ίζι έβγαλε την πιο μεγάλη βαλίτσα που είχε, τη γέμισε με ράβδους καθαρού χρυσού και την τοποθέτησε δίπλα στο κρεβάτι του. Μετά από λίγο πέθανε και πήγε στις Πύλες του Παραδείσου.
Ο άγγελος Γαβριήλ, μόλις είδε τη βαλίτσα είπε: «Περιμένετε, δεν μπορείτε να μπείτε μέσα με τη βαλίτσα».
Ο Ίζι του εξήγησε ότι είχε άδεια και του πρότεινε να το εξακριβώσει ο ίδιος. Ο Γαβριήλ κοίταξε τότε τα κιτάπια του και είπε: «Έχετε δίκιο. Επιτρέπεται να μεταφέρετε μια βαλίτσα, αλλά πρέπει να ελέγξω το περιεχόμενό της πριν σας αφήσω να μπείτε».
Τότε ο Γαβριήλ άνοιξε τη βαλίτσα για να επιθεωρήσει τη γήινα αγαθά που ο Ίζι θεωρούσε τόσο πολύτιμα για να τα αφήσει πίσω και είπε έκπληκτος: «Έφερες μαζί σου πλάκες για πεζοδρόμιο;».

----------

Όλα όσα του μένουν είναι 10.000 δολλάρια. Τι να κάνει; Αποφασίζει να στοιχηματίσει σε ένα άλογο. Διαλέγει το Χορευτή και πληρώνει 1000 προς 1. Εάν κερδίσει, είναι εκατομμυριούχος. Εάν χάσει, είναι το απόλυτο τίποτα.
Όταν αρχίζει ο αγώνας, σκέφτεται, «είναι τρελό αν πληρώνουν 1000 προς 1. Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσω. Καλύτερα να αρχίσω να προσεύχομαι. «Θ-έ μου σε παρακαλώ, κάνε αυτό το άλογο να τρέξει! Και το άλογο τρέχει. «Θ-έ μου σε παρακαλώ πήγαινέ τον στο τσούρμο!» Και αυτό πηγαίνει στο τσούρμο. «Θ-έ μου σε παρακαλώ πολύ βγάλε τον μπροστά!». Και το άλογο προηγείται. «Σε παρακάλω, κρατησέ τον εκεί»! Τώρα προηγείται κατά πολύ. «Εντάξει Θ-έ, τώρα μπορώ να το αναλάβω εγώ: Έλα χορευτή, τρέξε Χορευτή!!!».

----------

Ο άντρας προσεύχεται στο Θ-ό: «Σε παρακαλώ, κάνε να κερδίσω 10.000.000 ευρώ. Και αν κερδίσω, δεν θα δώσω ούτε 10% ούτε 20%, αλλά 50% σε φιλανθρωπίες. Ποιος άλλος δίνει τόσα σε φιλανθρωπίες; Κανείς. Εγώ όμως θα το κάνω. 5 εκατομμύρια για μένα και 5 εκατομμύρια για φιλανθρωπίες. Και αν Θ-έ μου δεν με επμπιστεύεσαι, δώσε σε μένα τα 5 εκατομμύρια και δώσε ΕΣΥ τα άλλα 5 σε φιλανθρωπίες».

----------

Ένας Εβραίος ζει σε ένα διόροφο κτίριο κοντά σε ένα ποτάμι. Βρέχει καταρρακτωδώς και το νερό ανεβαίνει και μπαίνει στο σπίτι. Τότε φτάνει ένα κανό για να τον σώσει. Ο άνθρωπος όμως φωνάζει: «Μην ανησυχείτε, θα με σώσει ο Θ-ός».
Το νερό εξακολουθεί να ανεβαίνει και ο Εβραίος πηγαίνει στο δεύτερο όροφο. Μια βάρκα φτάνει και τον καλεί να ανέβει και να σωθεί. Αλλά αυτός απαντά ψύχραιμα: «Μην ανησυχείτε, θα με σώσει ο Θ-ός».
Το νερό ανεβαίνει κι άλλο και ο άνθρωπος σκαρφαλώνει στην καμινάδα. Τότε φτάνει ένα ελικόπτερο. Παρόλα αυτά, εκείνος απαντά: «Μην ανησυχείτε, θα με σώσει ο Θ-ός».
Το νερό ανεβαίνει κι άλλο και ο Εβραίος πνίγεται.
Πηγαίνει στον παράδεισο, συναντά το Θ-ό και Τον επιπλήττει. «Θ-έ μου, γιατί δεν με έσωσες; Μήπως δεν ξέρεις πόσο θρήσκος είμαι;».
«Πρώτα σου έστειλα κανό, μετά σου έστειλα βάρκα και στο τέλος ελικόπτερο. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;».

----------

Μια γιαγιά Εβραία έχει πάει με τον εγγονό της στην παραλία. Αυτός σκάβει με το φτυαράκι του στην άκρη του ωκεανού. Ξαφνικά, ένα μεγάλο κύμα φτάνει, σκεπάζει το παιδί και το παίρνει στην θάλασσα. Η τρομοκρατημένη γιαγιά τσιρίζει και αρχίζει να παρακαλά το Θ-ό: «Σε ικετεύω, σώσε τον εγγονό μου, φιλεύσπλαχνε Θ-έ, σε παρακαλώ είναι μόνο ένα παιδί....». Τελικά, ένα γιγάντιο κύμα έρχεται πάλι από τον ωκεανό και βάζει το παιδί με το φτυαράκι και το κουβαδάκι του, εκεί που ήταν πριν.
Η γιαγιά τον κοιτάζει με ανακούφιση και μαλώνει το Θ-ό: «Πού είναι το καπέλο του; Είχε και καπέλο».

----------

Ο Βαρώνος Ρόθσσιλντ πηγαίνεις το Ισραήλ και επισκέπτεται το Κοτέλ. Τα μάτια του πέφτουν σε ένα ασυνήθιστο χρωματιστό χαρτί που έχει κολλήσει στο Τείχος. Παίρνει το σημείωμα και το διαβάζει. Είναι μια επείγουσα παράκκληση προς το Μεγαλοδύναμο για ένα παιδί που παντρεύεται και χρειάζεται 10.000 δολλάρια για όλα τα έξοδα και υπάρχει ακόμα και η διεύθυνση. Τελικά ο Βαρώνος πηγαίνει στο σπίτι του ανθρώπου που έγραψε το σημείωμα και του δίνει μια επιταγή 1.000 δολλαρίων.
Την επόμενη φορά που ξαναπηγαίνει στο Κοτέλ παρατηρεί ένα ίδιο χαρτάκι. Γεμάτος περιέργεια το παίρνει και το διαβάζει. «Αγαπητέ Θ-έ σε ευχαριστώ που μου έστειλες 10.000 δολλάρια. Αν και εκτιμώ απεριόριστα τη βοήθειά σου, γιατί έστειλες το Βαρόνο Ρόθσσιλντ; Παίρνει 90% προμήθεια!».

----------

Ο κύριος Κοέν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και όλα του πάνε στραβά.
Προσεύχεται στο Θ-ό: «Θ-έ μου, βοήθησε με να κερδίσω στο λόττο, χρειάζομαι χρήματα». Περνά μια εβδομάδα και …. τίποτα, ο κύριος Κοέν δεν κερδίζει.
Ο κύριος Κοέν προσεύχεται πάλι: «Ω Θ-έ, βοήθησε με. Έχω οικονομικά προβλήματα. Κάνε να κερδίσω μια φορά στη ζωή μου». Περνά άλλη μια εβδομάδα, αλλά τίποτα και πάλι.
Περνούν δύο και τρεις εβδομάδες, όταν ξαφνικά φαίνεται ένας κεραυνός και ακούγεται η φωνή του Θ-ού: «Άκου, Κοέν, άσε Με και λίγο Ήσυχο. Γιατί δεν αγοράζεις ένα δελτίο;».

----------

Δύο ναυαγοί είναι πάνω σε μια σχεδία για 90 μέρες. Οι αντοχές τους έχουν εξαντληθεί. Ο ένας τους είναι θρήσκος και προσπαθεί να πείσει και τον άλλο να μετανοήσει και να προσευχηθεί μαζί με αυτόν.
Τελικά βλέποντας το πικρό τέλος να φτάνει, ο άθεος λέει:
«Λοιπόν εσύ ξέρεις να μιλάς με το Θ-ό. Κάνε μια συμφωνία μαζί Του κι εγώ θα γίνω θρήσκος».
Ο θρησκευόμενος αρχίζει να προσεύχεται: «Ευχαριστούμε Θ-έ μου που μας έδωσε τη ζωή και την πνοή. Θέλουμε να ζήσουμε και αν είσαι τόσο καλός και μας σώσεις, εμείς θα ….».
Τότε άλλος ναυαγός τον διακόπτει απότομα: «Σταμάτα τις προσευχές! Φτάνει! Βλέπω ξηρά μπροστά μας!».

----------

Ο Ραβίνος αφήνει τη συναγωγή στο μέσον μιας σημαντικής και δύσκολης περιόδου. Δικαιολογείται για ένα επείγον πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνει ινκόγκνιτο στο Μαϊάμι για να αφιερωθεί στην αγαπημένη του συνήθεια: το γκολφ. Με ψεύτικο όνομα, παίζει τρεις γύρους.
Απίστευτο, αλλά βάζει 5 τρύπες σε μία, σε μία μόνο μέρα. Θαύμα! Ο κόσμος ζητωκραυγάζει το όνομά του. Όλη η πόλη μιλά γι’ αυτόν. Οι άγγελοι ψηλά είναι αγανακτισμένοι! Πού είναι η δικαιοσύνη; Ολόκληρος ραβίνος, παρατά το καθήκον του και ο Θ-ός του δίνει και 5 τρύπες σε μία; Τελικά ο Μεγαλοδύναμος απαντά: «Και σε ποιόν υα το πει; Και για το υπόλοιπο της ζωής του!».

----------

Ο Θ-ός έστειλε έναν θηλυκό άγγελο να δει τι κάνουν οι άνθρωποι στη γη. Επέστρεψε λέγοντας πως 95% είναι κακοί και 5% είναι καλοί.
Ο Θ-ός έστειλε και έναν αρσενικό άγγελο ο οποίος επέστρεψε με την ίδια αναφορά. 95% κακοί και 5% καλοί.
Έτσι ο Θ-ός αποφάσισε να στείλει από μια επιστολή στο 5% για να τους δώσει κουράγιο και να τους εμψυχώσει να επηρεάσουν τον υπόλοιπο κόσμο.
Ξέρετε τι γράφει το γράμμα;
Τότε μάλλον ούτε εσείς το λάβατε.

 ----------

«Θ-έ, ξέρω πως είμαστε ο εκλεκτός σου λαός. Μπήπως όμως θα μπορούσε να διαλέξεις κάποιον άλλο, έτσι για αλλαγή;».

 ----------

Ο Θ-ός ζήτησε από το Μωϋσή να διαλέξει τη γη της Επαγγελίας που αυτός επιθυμούσε. Αφού ζύγισε όλους τους παράγοντες, ο Μωϋσής κατέληξε στη Χαβάη.
Αλλά ο Μωϋσής, σύμφωνα με το θρύλο, είχε κάποιο πρόβλημα με την ομιλία και όταν άρχισε να λέει «Χα..χα..χα..» ο Θ-ός είπε:
«Χαναάν; Αυτή την ερημιά; Καλά Μο. Αφού τη θέλεις, πάρ’ την».