Πώς να είστε ασφαλής σήμερα;

1. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε όχημα γιατί αυτά ευθύνονται για το 20% των θανατηφόρων ατυχημάτων.
2. Μην μένετε σπίτι γιατί το 17% των ατυχημάτων συμβαίνουν στο σπίτι.
3. Αποφεύγετε να περπατάτε στο δρόμο ή στα πεζοδρόμια γιατί το 14% όλων των ατυχημάτων συμβαίνουν εκεί.
4. Αποφεύγετε να ταξιδεύετε με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο, γιατί το 16% των ατυχημάτων οφείλονται σε αυτά τα μεταφορικά μέσα.
5. Το 33%, 32% των θανάτων που απομένει σημειώνονται στα νοσοκομεία. Γι’ αυτό να τα αποφεύγετε.Με χαρά σας λέμε ότι μόνο το 0,001% των θανάτων σημειώνονται κατά τη λειτουργία στη συναγωγή και αυτοί οφείλονται σε κάποια προβλήματα υγείας που ήδη υπάρχουν. ΄Ετσι σύμφωνα με τη λογική, το πιο ασφαλές σημείο όπου μπορείτε να βρίσκεστε κάθε δεδομένη στιγμή, είναι η συναγωγή.

                                   -----------

Ο χτίστης
Ένα κρουαζιερόπλοιο βυθίζεται στον Ειρηνικό. Ο Μπένι είναι ο μοναδικός επιζών και καταφέρνει να κολυμπήσει μέχρι ένα ακατοίκητο νησί.
Πολλά χρόνια αργότερα, όταν μια ομάδα διάσωσης έρχεται τελικά να τον σώσει, βλέπει ότι ο Μπένι έχει χτίσει δύο συναγωγές σε αυτό το μικροσκοπικό νησί.
«Γιατί δύο συναγωγές;» ρωτά ο αρχηγός τον Μπένι.
Τότε ο Μπένι δείχνει την πιο κοντινή και απαντά: «Σε αυτήν πηγαίνω κάθε Σάββατο. Στην άλλη δεν θα πατήσω ποτέ το πόδι μου!».

-----------

Ένα πρωί του Σσαμπάτ, ο Ίζι κάθονταν στη συναγωγή, όταν τον πήρε ο ύπνος και άρχισε να ροχαλίζει. Ο επιστάτης πήγε γρήγορα προς το μέρος του, τον χτύπησε ελαφρά στον ώμο και του είπε: «Σε παρακαλώ Ίζι, σταμάτα να ροχαλίζεις γιατί ενοχλείς τους άλλους».
«Κοίτα» λέει τότε ο Ίζι «πάντα πληρώνω τη συνδρομή μου, νομίζω λοιπόν πως έχω το δικαίωμα να κάνω ό,τι θέλω».
«Ναι συμφωνώ, αλλά αν ροχαλίζεις δεν αφήνεις και τους άλλους να κοιμηθούν».

                                   ----------

Ο Πρόεδρος γυρνά σε έναν από τους συμβούλους του που έτυχε να είναι Εβραίος, και τον ρωτά:
- Πώς γίνεται όλοι οι Εβραίοι να είναι τόσο καλά πληροφορημένοι;
- Τι εννοείτε κύριε;
- Φαίνεται ότι οι Εβραίοι γνωρίζουν πρώτοι τα πιο τελευταία νέα. Πώς γίνεται αυτό;
- Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Ίσως επειδή όταν οι Εβραίοι πηγαίνουν στη συναγωγή για να προσευχηθούν, ρωτούν πάντα το διπλανό τους: «Τι συμβαίνει;».
- Τι; Είναι τόσο απλό;
- Έτσι νομίζω κύριε.
- Ας το εξακριβώσουμε. Πήγαινέ με στην κοντινότερη συναγωγή.
Μια λιμουζίνα μεταφέρει τα δύο άτομα στη συναγωγή. Ο πρόεδρος μπαίνει μέσα, και αμέσως πηγαίνει και κάθεται δίπλα σε έναν ηλικιωμένο Εβραίο. Κοιτάζει γύρω του και μετά γυρίζει προς το μέρος του και τον ρωτά: «Τι συμβαίνει»;
Ο ηλικιωμένος γυρνά προς το μέρος του και απαντά: «Άκουσα ότι ο Πρόεδρος θα προσευχηθεί μαζί μας σήμερα».

                                    ----------

`Ενας νεαρός μελετητής από τη Νέα Υόρκη δέχεται την πρόταση να γίνει Ραβίνος μιας μικρής κοινότητας του Σικάγο. Το πρώτο Σσαμπάτ, προκύπτει μια έντονη συζήτηση για το αν κάποιος πρέπει να διαβάζει όρθιος ή όχι τις δέκα εντολές. Την επόμενη μέρα ο νεαρός Ραβίνος επισκέπτεται τον 98χρονο Ραβίνο Κατς στο γηροκομείο.
«Κ. Κατς, σας ρωτώ σαν το γηραιότερο μέλος της κοινότητάς μας, ποιο είναι το έθιμο στη συναγωγή μας για την ανάγνωση των Δέκα Εντολών;»
«Γιατί ρωτάς;» είπε ο κ. Κατς.
«Να, γιατί εχθές στη συναγωγή που διαβάζαμε τις Δέκα Εντολές κάποιοι κάθονταν και κάποιοι άλλοι στέκονταν όρθιοι. Αυτοί που κάθονταν άρχισαν να φωνάζουν στους άλλους να κάτσουν κάτω, και αυτοί που στέκονταν όρθιοι φώναζαν στους άλλους να σηκωθούν επάνω».
Και τότε είπε ο γέρος Ραβίνος:
«Αυτό ακριβώς είναι το έθιμό μας».